I AM

My photo
panggil saya diode... selamba gila poyo suka hati

Friday, March 20, 2015

Realiti Anak Tunggal

if dulu tiap2 kali aku post something..
aku akan publish dekat wall fb..
sebab aku nk berkongsi..
sekarang..
still nak berkongsi..
tapi aku dah x expose di fb..
just sapa yang terjah masuk.. dia akan baca lah... :)

tak sangka pulah ckah baca entri bodoh aku. ahhahahaha
thanks ckah... aku pon harap ang dapat habiskan degree ang dgn flying colors.
and cepat kawen...
heee...

bila dapat taw ckah baca blog aku.. rasa malu pulak dgn entri2 aku sebelum ni..
hahahahaha.....

AKU? DI SINI?
masih sama...
ya.. aku ada kawan.. tapi tak sama mcm kawan waktu belajar..
yelah, time belajar kawan mcm belangkas...
skrg masing2 ada hal.. faham... kekangan kerja.. :)

kerja ada ja... tapi saja.. aku banyak temenung..
and then fikir hikmahNYA aku tak naik belon.
sebab aku anak tunggal.. dan tanggungjawab aku..

homesick? yaa.. ada sikit..
tp aku rasa aku lebih fikirkan keadaan mama buji.
(itu bukan homesick ke?)

dan skrg aku sebenarnya ada peluang untuk dekat dengan mama buji balik.
tak la dekat mana, but at least senang untuk aku balik if apa2 hal.
tp aku xtahu peluang tu akan merugikan aku ke tak..
sbb dengan environment kerja yg berbeza..

moga TUHAN bantu aku pilih perkara yang baik..
yup... aim aku  nk travel ke tempat org..
kalau bkn oversea pon, in sea pon xpe..
n skrg tuhan makbulkan.. tuhan bg aku rasa..
yeah.. I feel it..
n sekarang aku fikir its better kalo aku x jauh sgt dari mama buji.
just in case kalo apapa hal.. sng aku nk lari balik..
plus.. i'm the only child for them...
aku faham itu..
aku semakin faham..
aku x boleh terlalu jauh dari diorang..
 harta mama buji adalah aku..
dan aku, adalah harta mama buji.
satu-satunya.. dan aku x boleh hilangkannya dari mereka...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PenGikuT..